Vaniljkaka
Här kommer ett recept på en god mjukkaka som man gör i springform, bakade den till jobbet i förra veckan, så här kommer receptet Jessica L! :)
Detta behövs
Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokat vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Gör så här
Fyllning
Tips! Håll koll under tiden så att den inte blir bränd ovanpå, isånnafall kan man lägga dit en bit bakplåtspapper!
Detta behövs
Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokat vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa springformen.
- Vispa ägg & socker poröst. Sjud under tiden upp vattnet.
- Sikta ner mjöl och bakpulver i äggen och sockret och tillsätt vattnet.
- Rör till en slät smet.
- Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen.
Fyllning
- Smält matfettet och tillsätt mjölk.
- låt skjuda 2-3 minuter under omrörning.
- Tillsätt vaniljsocker, vispa.
- Låt svalna 10 minuter.
- Dela kakan i två bottnar.
- Häll fyllningen på de båda bottnarna
- lägg ihop de båda bottnarna "Vanilj mot vanilj"
- Dekorera med florsocker.
Tips! Håll koll under tiden så att den inte blir bränd ovanpå, isånnafall kan man lägga dit en bit bakplåtspapper!
Kommentarer
Trackback