Vaniljkaka

Här kommer ett recept på en god mjukkaka som man gör i springform, bakade den till jobbet i förra veckan, så här kommer receptet Jessica L! :)


Detta behövs

Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokat vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker


Garnering:
Florsocker


Gör så här
  • Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa springformen.
  • Vispa ägg & socker poröst. Sjud under tiden upp vattnet.
  • Sikta ner mjöl och bakpulver i äggen och sockret och tillsätt vattnet.
  • Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen.

Fyllning
  • Smält matfettet och tillsätt mjölk.
  • låt skjuda 2-3 minuter under omrörning.
  • Tillsätt vaniljsocker, vispa.
  • Låt svalna 10 minuter.
  • Dela kakan i två bottnar.
  • Häll fyllningen på de båda bottnarna
  • lägg ihop de båda bottnarna "Vanilj mot vanilj"
  • Dekorera med florsocker.

Tips! Håll koll under tiden så att den inte blir bränd ovanpå, isånnafall kan man lägga dit en bit bakplåtspapper!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0