.

Hejhej! Nu befinner jag mig i Haparanda och har bott in mig på rummet. :) I måndags åkte jag hit tillsammans med Joakim, vi handlade lite på Ikea till rummet, gick i andra affärer och bara hade det väldigt mysigt.
Vi är 19 stycken från klassen som bor här på Hotellet så det känns jättekul och igår började vi skolan så vi har bara haft informationsmöten än och igårkväll hade vi ost- & vinkväll hela klassen tillsammans i en sal här på hotellet, jätteroligt att träffa alla tjejerna.
Nu vid halv fem ska vi ses igen för att gå på Cape East och 2-rätters och gå på spa, det verkar jättefint så det kommer säkert bli jättehärligt!
Hoppas ni där hemma har det superbra! :) puss&kram!

LOVE YOU





Igår hade jag och min älskade Joakim en mysig kväll på TC, åt otroligt gott bröd och aioli som förrätt och en supergod fläskkarré till huvudrätt. Det var det godaste jag ätit på länge! Verkligen att rekommendera! :)

Nu blir det film, hoppas ni har en trevlig kväll! :) Kram

 


Torsdag



Halloj! Idag tillbringar jag dagen till att tvätta, rensa i skåp och städa, vilket känns rätt härligt då vädret inte heller är så kul. Har precis beställt en dator också så nu är det bara att vänta på att få hämta ut den till veckan! :) Men nu så musiken är på och jag är peppad på att rensa ut gammalt! Hoppas ni får en toppen dag, kram!

Grattis Bella!




Idag fyller min älskade syster 19 år!
Ett jättegrattis på födelsedagen! :)



Butikskommunikation




Den 30 augusti flyttar jag till Haparanda och läser till Butikskommunikatör, det känns verkligen helt rätt och jag hoppas det känns så även då utbildningen börjat! :) Utbildningen börjar med 8 veckor i Haparanda därefter 6 veckor LIA på valfri ort. Sen kommer det se ut så ungefär varje termin under 2 år! Det är verkligen med blandade känslor jag lämnar Maxi då jag trivts så himla, himla bra och haft underbara arbetskamrater, men nu var det dax då jag föll för den här utbildningen! :)




Hoppas ni har en fin helg! :) Puss&kram

Dagens middag




Idag åt vi hemmagjorda hamburgare och egna pommes, det är andra gången jag gjorde dom och de är verkligen en favorit!
Receptet kommer från Recept.nu och det är Leila Lindholm som lagat dom.

New Mexico burger med bacon


Leila serverar sin maffiga hamburgare med mangosalsa och hemgjorda pommes


Antal portioner: 4

Hamburgare
800 g köttfärs, nymalen
0.5 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 msk vispgrädde
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk tabasco med chipotlesmak
flingsalt
svartpeppar, från kvarn
olivolja, till stekning
cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
4 st hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
4 msk majonnäs, gärna amerikanska Hellmans
2 st salladsblad, stora, gärna krispsallad
2 st bifftomater
2 st rödlökar
1 paket bacon
Mangosallad
1 st mango, stor, mogen
2 st avokado, mogna
1 kruka koriander
0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar) 
1 st lime, saft
2 tsk honung
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Home fries
8 st bakpotatisar
olivolja
flingsalt

 

Gör så här

1. Home fries
Tvätta potatisen och skär den med skal i stavar till pommes frites och skölj stavarna i vatten.

2. Låt dem torka och sprid sedan ut dem på en oljad plåt.

3. Ringla över olivolja, salta och blanda noga.

4. Rosta i ugnen, cirka 40 minuter.

5. Hamburgare
Blanda färsen med riven vitlök, äggulor, vispgrädde, dijonsenap, tabasco, salt och svartpeppar.

6. Forma färsen till 4 burgare och stek/grilla dem i en het stekpanna/grillpanna i cirka 3 minuter på varje sida.

7. Stek dem färdigt i ugnen tillsammans med pommes i cirka 7–8 minuter för rosa/medium.

8. Mangosalsa
Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.

9. Smaksätt med hackad koriander, hackad chili, limesaft, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.

10. Knaperstek baconskivorna.

11. Servering
Lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare låt burgarna vila lite på en tallrik medan du grillar/steker bröden.

12. Ringla lite olivolja på snittytorna på hamburgerbröden och salta med flingsalt innan du grillar/steker dem.

13. Bred lite majonaise på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå. Lägg på burgaren, skivad tomat och rödlök och bröd.

14. Servera med hemgjorda pommes frites och mangosalsan

.

 





RSS 2.0